Bewonersavond ECB over energiecoöperatie

08-06-2024
228 keer bekeken

De gemeente Bunnik wil van nieuwbouwwijk Kersenweide een zelfvoorzienende wijk maken. Dit betekent dat de wijk zelf duurzame energie opwekt en gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat het energieverbruik en de energieopwekking goed op elkaar aansluiten moeten bewoners samen afspraken maken over hun stroomvoorziening in Kersenweide. De Energiecoöperatie Bunnik (ECB) verkent de mogelijkheden, om in een nog op te richten coöperatie, afspraken te maken over het beheer van de stroomvoorziening in Kersenweide.

Bijeenkomst op 4 juni 2024

De Energiecoöperatie Bunnik (ECB) wil weten of ook de directe buren van Kersenweide interesse hebben om mee te doen met de nieuwe energiecoöperatie. Daarom organiseerde de ECB een bijeenkomst op 4 juni 2024 in Boerderij het Burgje. Zowel bewoners van Het Burgje als directe buren van Kersenweide waren van harte uitgenodigd.

Wat werd er besproken?

De centrale vraag van de avond was hoe u als buur kunt deelnemen aan de zelfvoorzienende wijk en wat de voordelen voor u kunnen zijn. Besproken is of u wilt en kunt bijdragen en wat er moet gebeuren om dit mogelijk te maken. Op de website van ECB is een kort verslag opgenomen: naar het verslag.

Zelfvoorzienende wijk Kersenweide

De nieuwe wijk Kersenweide wordt aardgasvrij en zal energie opwekken met zonnepanelen. Er komen buurtbatterijen en elektrische deelauto’s om de opgewekte energie optimaal te benutten in de hele wijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Energiecoöperatie Bunnik? Kijk dan op hun website: https://energiebunnik.nl/.

 

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen