Veel belangstelling voor webinar Odijk West

27-01-2021
652 keer bekeken

Maandagavond 25 januari namen 182 mensen deel aan het interactieve webinar ‘De eerste stap naar woningbouw in Odijk West’. Hiermee werd de samenleving geïnformeerd over een aantal zaken uit het Integraal Programma van Eisen. Het webinar werd gewaardeerd met een 7,8 door de bezoekers.

De gemeente is blij met alle input die is gegeven.

Ruim de helft van de deelnemers aan het webinar woont in Odijk. Wat ook opviel was dat veel deelnemers iemand kennen die in de nieuwe wijk wil gaan wonen of dat zelf willen (totaal 45%). Het ging onder andere over de vraag voor wie er gebouwd moet gaan worden.

Ook waren er veel vragen rond het onderwerp mobiliteit. De deelnemers zien de combinatie van fiets en openbaar vervoer het meest zitten. En de wens om de N229 te verplaatsen of te voorzien van een tunnel kwam ook veelvuldig naar voren. Maar omdat de N229 van de Provincie is, ligt deze wens nogal gecompliceerd.

Verder was duurzaamheid een onderwerp dat tot veel vragen en opmerkingen leidde. Natuurinclusief  bouwen gecombineerd met het zelf opwekken van elektriciteit werd genoemd als belangrijke wens.

U kunt het webinar hier nog terug kijken.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen