Samenwerkingsovereenkomst Kersenweide ondertekend

21-12-2023
693 keer bekeken

Woensdag 20 december hebben wethouder Onno James en de vertegenwoordigers van de ontwikkelende marktpartijen de samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwe woonwijk Kersenweide ondertekend.

Hiermee is er weer een belangrijke stap gezet in de realisatie van 1200 sociale huur- en betaalbare koopwoningen ten westen van de Odijkse kern. Met het ondertekenen kan het ontwerpbestemmingsplan in procedure worden gebracht. Nadat het bestemmingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld, worden de kavels voor de eerste 200-250 woningen bouwrijp gemaakt. Naar verwachting wordt hier in het 4e kwartaal van 2024 mee gestart.

“Kersenweide moet onze jongeren en inwoners die lang op een woning hebben gewacht een thuis bieden! We ontwikkelen niet alleen voor 3000 woningzoekenden, maar ook voor onze huidige inwoners en ondernemend Bunnik. Met het uitbreiden van onze kern leggen we een stevige basis voor een bloeiende en levendige gemeente,” aldus wethouder Onno James.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn de rechten, verantwoordelijkheden en verwachtingen van alle betrokken partijen duidelijk vastgelegd met als doel het ontwikkeltraject zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. De marktpartijen die Kersenweide samen met de gemeente gaan ontwikkelen zijn: Van Wanrooij Projectontwikkeling, Nijhuis Bouw, Ontwikkelcombinatie Odijk West (Heilijgers), Jansen Bouwontwikkeling, Bunnik Projecten & Bouw, BPD Ontwikkeling, Roosdom Tijhuis Gebiedsontwikkeling en Van Wijk.

Kersenweide krijgt een eigentijds dorps karakter en wordt een duurzame wijk voor jong en oud, waar de fiets centraal staat. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 60 hectare.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via www.kersenweideodijk.nl.

Marktpartijen Kersenweide met wethouder Onno James

Foto: Geerke Vermeulen

v.l.n.r. G.J. ten Brinke, Roosdom Tijhuis; J. Jeukens, Jansen Bouwontwikkeling; D. Helsloot, BPD gebiedsontwikkeling; N. van der Zee, Nijhuis Bouw B.V.; O. James, wethouder gemeente Bunnik; C. van Wanrooij, van Wanrooij Projectontwikkeling; G. Chevalier, Heilijgers; H. Sturkenboom, OCOW; T. Bunnik, Bunnik Projekten Bouw

Afbeeldingen

Cookie-instellingen