Uitnodiging bewonersavond over energiecoöperatie

21-05-2024
113 keer bekeken

De gemeente Bunnik wil van nieuwbouwwijk Kersenweide een zelfvoorzienende wijk maken. Dit betekent dat de wijk zelf duurzame energie opwekt en gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat het energieverbruik en de energieopwekking goed op elkaar aansluiten moeten bewoners samen afspraken maken over hun stroomvoorziening in Kersenweide. De Energiecoöperatie Bunnik (ECB) verkent de mogelijkheden, om in een nog op te richten coöperatie, afspraken te maken over het beheer van de stroomvoorziening in Kersenweide.

Bijeenkomst op 4 juni 2024

De Energiecoöperatie Bunnik (ECB) wil weten of ook de directe buren van Kersenweide interesse hebben om mee te doen met de nieuwe energiecoöperatie. Daarom organiseert de ECB een bijeenkomst op 4 juni 2024 om 20.00 uur in Boerderij het Burgje, Weteringsdijk 6. U bent als bewoner van Het Burgje of als directe buur van Kersenweide, van harte uitgenodigd.

Wat kunt u verwachten?

De centrale vraag van de avond is hoe u als buur kunt deelnemen aan de zelfvoorzienende wijk en wat de voordelen voor u kunnen zijn. We bespreken of u wilt en kunt bijdragen en wat er moet gebeuren om dit mogelijk te maken. ECB wil hierover graag met u in gesprek. Aanmelden is niet nodig.

Zelfvoorzienende wijk Kersenweide

De nieuwe wijk Kersenweide wordt aardgasvrij en zal energie opwekken met zonnepanelen. Er komen buurtbatterijen en elektrische deelauto’s om de opgewekte energie optimaal te benutten in de hele wijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Energiecoöperatie Bunnik? Kijk dan op hun website: https://energiebunnik.nl/.

 

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen