Acht maanden portefeuillehouder Kersenweide

Wethouder Onno James is sinds 7 juli 2023 portefeuillehouder Kersenweide. Tijd om nader kennis te maken met de persoon die Kersenweide bestuurlijk trekt. Wat is zijn ambitie voor Kersenweide en wat valt hem op? We stellen hem vier vragen.

Wie is de man achter de wethouder?

“Ik ben Onno, woonachtig in het dorp Bunnik met mijn vriend en onze hond. Sinds vorig jaar mag ik wethouder zijn voor onze gemeente. Als wethouder ben ik verantwoordelijk voor onder andere wonen en ruimtelijke ontwikkeling.”

Wat drijft je?

“Ik ben de politiek in gegaan om te werken aan een mooie toekomst. Om niet alleen nu, maar ook over 20 jaar een van de groenste en fijnste woongemeenten in de regio te zijn, moeten we nu al hard aan de slag! Ik zie veel jongeren en starters om me heen, voor wie het lastig is om een leuk en betaalbaar huis te vinden. Dat moet echt anders!”

Waarom is Kersenweide belangrijk voor gemeente Bunnik?

“We weten dat mensen veel te lang zoeken naar een betaalbare, passende woning. Dat is verschrikkelijk voor woningzoekenden, maar uiteindelijk ook funest voor andere inwoners. Want wie werkt er straks als leraar op onze basisscholen, werkt bij onze bedrijven, of onderhoudt onze straten als onze jongeren genoodzaakt zijn ergens anders te gaan wonen? Als we een leefbare en fijne gemeente willen zijn, hebben we plek voor iedereen nodig. Kersenweide biedt een oplossing voor zo’n 3.000 woningzoekenden, en draagt bij aan versterking van onze voorzieningen en de leefbaarheid.

Wat is je doel voor 2024?

“Ik hoop in 2024 de plannen voor Kersenweide verder te kunnen concretiseren en definitief met de eerste werkzaamheden te kunnen starten. Zodat inwoners ook daadwerkelijk kunnen zien wat nu nog op papier staat.

Cookie-instellingen